SAMOREALIZACIJA

Sposobnost promjene koja se dogaađa procesom samorealizacije (prosvjetljenja, svjesnosti i ostvarenja vlastitih potencijala) najveće je i najrevolucionarnije otkriće našeg vremena. Ova je tehnika postala dostupna zahvaljujući Shri Mataji, koja je 1970. otkrila mogućnost samorealizacije. U našem umu previše je misli koje u biti nisu naše vlastite i koje su preuzete iz raznih izvora: medija, knjiga, komunikacije iz vanjskog svijeta. Te ideje, koje uvelike pripadaju drugim ljudima, otežavaju i usporavaju percepciju istine.

Samorealizacija je sljedeća faza čovjekove evolucije, živi proces i svaka osoba je može ostvariti. Za Samorealizaciju morate imati iskrenu i čistu želju za razvojem i usponom. Riječima Shri Mataji:

… morate shvatiti da ne možete platiti za svoju evoluciju, ne možete platiti. To je vrlo jednostavno za razumjeti. Ako platite ovom cvijetu, hoće li postati plod? To je živi proces za koji ne možemo platiti, on ne razumije novac.

Ključno je da postoji iskrena želja za usponom, razvojem, evolucijom i postizanjem Samorealizacije. Bez iskrene i čiste želje ništa se ne događa, osobni je izbor kako živjeti svoj život, čemu težiti i što mislimo postići. Imamo ekskluzivno pravo slobode izbora u svemu, u našem usponu i u padu – to je osobna stvar svakog od nas.

Ostvarite svoju Samorealizaciju uz video – “Vježba Samorealizacije sa Shri Mataji”:

MEDITACIJA

Meditacija - stanje u kojem opuštanje i obustava mentalne aktivnosti dovode do spajanja sa sveprožimajućom energijom. Meditacija donosi čistu radost i doprinosi osobnoj evoluciji i usponu.

Nakon što steknete Samorealizaciju, da biste shvatili što ste primili, morate osjetiti stanje meditacije. Sve dok to stanje ne osjetite, sve ostaje na riječima. Međutim, ako ne održavate meditativno stanje, nakon nekog vremena stečena Samorealizacija jednostavno će nestati ako nije podržana iznutra.

Kako postići meditaciju? Za meditaciju se morate pustiti, zaustaviti sve misli, bez napora. Redovitim prakticiranjem, nakon nekog vremena, postiže se stanje bez misli. Ovo se iskustvo stanja bez misli postupno produbljuje. Bez prisiljavanja, misli postupno nestaju, dolazi do uspinjanja naše unutarnje energije, te do meditacije.

Osjetit ćete stanje meditacije i shvatiti da je to nevjerojatno, čisto, prirodno stanje radosti i sreće s kojim se ništa ne može usporediti.